Placintele Cu Mere Si Ciocolata
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 18 placintele
Ingrediente
Pentru aluat
- 420 gr faina
- 200 gr zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita cardamom macinat
- 150 gr unt rece, taiat cubulete
- 2 oua, batute
Pentru umplutura
- 500 gr mere, curatate si taiate cubulete
- 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
- 2 linguri zahar vanilat bourbon
- 1 lingura scortisoara macinata
- 80 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucatele
Preparare
- Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime.
- Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul cubulete si amesteca pana obti un aluat sfaramicios.Adauga ouale batute si amesteca pana obti un aluat omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.
- Pentru umplutura, amesteca cubuletele de mere cu puddingul de caramel, zaharul vanilat bourbon si scortiosara macinata.
- Intinde ¾ din aluat si taie din acesta 18 cercuri de 8-9 cm diametru.Aseaza cate un cerc in fiecare loc din tava pregatita.Imparte merele in fiecare placinta iar deasupra aseaza cate un cubulet de ciocolata.Acopera fiecare placinta umpluta cu un grilaj facut din aluatul ramas.Da placintele la copt 25-30 minute pana cand s-au rumenit usor.