Placintele Cu Ciuperci Si Kaizer
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
250 g faina
120 g ricotta
3 oua
5 linguri ulei masline
1 plic praf de copt
1 ceapa mare
100 g kaizer
100 g ciuperci champignon
100 g cascaval / mozzarella
1 lingura pasta de rosii
1/2 legatura patrunjel verde
1 lingura lapte
sare
piper
1/2 lingurita fulgi de ardei iute – optional
1 lingura unt
PREPARARE:
Amestecam ricotta cu faina, praful de copt, un praf de sare, 2 oua si 3 linguri ulei.
Framantam putin aluatul apoi il intindem pe o suprafata de lucru pe care presaram putina faina. Incercam sa facem o foaie subtire cu o grosime de aproximativ 3 mm. Putem stanta 14 cercuri cu diametrul de 11 cm, cu ajutorul unei cesti sau cu o forma de biscuiti. Lasam sa se odihneasca aluatul cat timp pregatim umplutura.
Calim kaizerul tocat in cuburi mici in 2 linguri ulei de masline. Adaugam ceapa tocata marunt si continuam sa le calim impreuna.
Dupa 2 minute punem si ciupercile tocate marunt, langa ceapa si caizer, le perepelim pana se moaie, cam 2-3 minute, apoi luam tigaia de pe foc.
Adaugam 1 lingura pasta de rosii, patrunjelul verde tocat marunt, sare, piper si optional 1/2 lingurita fulgi de ardei iute. Punem si cascavalul taiat in cuburi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.
In tava de cuptor punem hartie de copt. O ungem cu unt. Oul ramas il spargem separand albusul de galbenus. Cu albusul batut ungem marginile cercurilor. Luam cate o lingura din compozitia de kaizer cu ciuperci si o punem peste o jumatate din cerculetele de aluat.
Indoim cealalta jumatate de aluat, astfel incat sa acoperim umplutura. Lipim marginile cu degetele sau cu o furculita. Ungem placintelele cu galbenusul batut cu o lingura de lapte. Le coacem in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 15 minute, sau pana devin aurii.
Le servim calde, dar pot fi mancate foarte bine si reci, ca o gustare la birou sau la scoala.
Pofta buna!