Placintele Cu Ceapa Verde
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sursa Conversia cups in grame
Ingrediente
- 2 1/2 cups faina
- 3/4 cup apa clocotita
- 1/4 cup apa rece
- 1 1/2 lingurita sare
- o legatura ceapa verde
- ulei (masline, floarea soarelui)
Mod de preparare
1. Cerneti faina impreuna cu sarea intr-un bol mare si adaugati apa clocotita. Amestecati cu o lingura de lemn, pana cand intreag lichidul este absorbit. Lasati aluatul sa se raceasca, apoi adaugati apa rece si framantati pana obtineti un aluat moale si usor lipicios.
2. Transferati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti cu folie de plastic. Lasati aluatul sa se odihneasca cca o ora. Veti vedea ca la final va fi putin crescut. Taiati ceapa spalata in rondele fine. Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infarinata si modelati-l sub forma de rulou.
3. Impartiti aluatul in 8 parti egale. Luati fiecare bila si intindeti-o cat puteti de subtire. Ungeti-o cu ulei si presarati ceapa deasupra. Infasurati precum rulada, apoi adunati ruloul obtinut sub forma de melc, ascunzand capatul ramas dedesupt. Intindeti din nou cu sucitorul cat mai subtire(nu-i nimic daca mai iese ceapa, are un aspect mai rustic).
4. Preparati astfel toate placintelele, ungeti-le cu puti ulei si prajiti-le intr-o tava teflonata, fara adaos de grasime. Sunt gata cand s-au rumenit frumos pe ambele parti. Se consuma calde.
comentarii