Placintele Cu Branza
Sursa Placintele cu branza
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aluat
1 ou
100 g smantana
100 ml apa
1 lingurita sare
350 g faina
60 g unt pentru uns aluatul
100 g smantana pentru uns placintelele
Pentru umplutura
500 g branza
2 oua
2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
zahar si esenta (pentru varianta dulce)
sare si marar verde (pentru varianta sarata)
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat , putin lipicios.
Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.
Se imparte in 3 parti, se intinde fiecare bucata in foaie subtire pe masa presarata cu faina.
Se unge cu unt iar apoi se ruleaza.
Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Cat rulourile stau la frigider ne ocupam de umplutura.
Branza de vaci si ouale se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta.
Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.
Pe masa infainata se intide fiecare bucata cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile.
Placintelele le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu smantana din belsug.
Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Pofta mare!
Reteta este luata de pe blogul lui Miha. adica de aici. Multumesc Miha!