Placinte Cu Branza Sarata Si Ceapa Verde
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va poftesc la placinte calde si buneeeeeeeeee !
Timp de
pregatire:130’
Ingrediente:
Aluat:
200ml
apa
2
linguri ulei
½ lingurita
sare
½ lingurita
zahar
250g
faina alba
50g
tarate de grau
1
lingurita rasa drojdie uscata
Umplutura:
200g
telemea
2
fire ceapa verde
pt
prajit
100ml ulei de
palmier
Mod de
preparare:
Eu,
am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar,
am amestecat separate faina cu taratele apoi le-am golit in cuva si la final am
adaugat drojdia. Am setata masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul
se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de masina.
Intre
timp pregatim umplutura: Dam pe razatoarea mica telemeaua, pe care o punem
intr-un bol. Ceapa spalata o tocam fideluta
cu tot cu Frunze si o amestecam binbe cu branza.
Aluatul
gata crescut il rasturnam pe masa de lucu, unsa in prealabil cu putin ulei si
impartim aluatul in 10 gramajoare. Fiecare gramajoara in parte o aplatizam cu
mana, punem in mijloc cate o lingura din amestecul de branza si ridicam
marginile aluatu-lui pe care le unim, astfel incat sa acoperim complet
umplutura si formam placintelele. Cand sant toate umplute, frumos insirate pe
masa de lucru, punem uleiul de palmier la incins (eu am folosit tigaia wok) si
prajim cate doua placintele deodata, cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se
arda, dupa care le scoatem pe servet absorbant.
Le putem servi
ca atare, sant foarte gustoase atat calde cat si reci, sau cu smantana si
cascaval ras deasupra si cateva firicele de ceapa.
Pofta
buna!