contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Taraneasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Voiam sa pregatesc ceva usor astazi din lipsa de timp si cum aveam doar carne tocata in frigider iar chiftelute, perisoare am tot facut, am cautat o reteta noua si am dat peste aceasta pe www.bbcgoodfood.com. A iesit ceva demential, un gust absolut de colectie, cum ar spune o buna prietena; ceapa verde da toata savoarea acestui preparat pe care va incurajez sa il pregatiti. Pe deasupra, este si foarte aspectuos:)



Ingrediente (6 portii):
200g ciuperci taiate felii
2 linguri ulei masline
2 linguri faina
500g carne tocata mixta
50ml suc rosii
1kg cartofi fierti
100g unt
50ml lapte
Un praf nucsoara
3 cepe verzi felii
Busuioc
Italian seasoning (optional)
Mod de pregatire:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ciupercile pana se rumenesc si devin aurii. Incingeti cuptorul la 220 de grade.
Amestecati sa nu se lipeasca. Adaugati faina, apoi carnea si lasati la foc mediu pana se patrunde, in jur de 10-15 minute, apoi adaugati putina sare, piper,busuioc. Puneti sucul de rosii si mai lasati putin.  Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca.
Dati cartofii fierti la robot, impreuna cu laptele, untul, sare, piper si nucsoara, pentru o pasta fina. Mai adaugati lapte daca considerati ca este prea tare compozitia. Nu puneti foarte multa sare pentru ca deja sosul de carne este sarat. Adaugati doua cepe verzi taiate felii si amestecati.
Intr-o tava puneti sosul de carne, apoi deasupra pireul cu ceapa verde. Faceti moturi cu fundul unei linguri apoi dati la cuptor pentru 15 minute pana se rumeneste deasupra. Serviti cu ceapa verde deasupra.






Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com