Placinta Sarbeasca
Asa cum a anunţat colegul meu în postul anterior, duminică, soţia mea a pregătit aşa numită plăcintă sârbească. Cu ocazia asta am stat şi eu prin bucatarie alaturi de soţia mea, să o ajut bine-nteles. Eu am facut pozele!
În aceast post o să vă arăt mai multe fotografii, reţeta o găsiţi în postul menţionat mai sus.
Plăcinta este un soi de plăcintă cu brânză şi ou, este un preparat traditional al eticilor bulgari din Târgoviste (de unde i se trage si numele... ) În aceasta comunitate i se spune simplu, doar baniţă (plăcintă).
De ce va spun toate astea...? Pentru ca la sfarsit veti avea o surpriză. La sfarsitul articolului veţi putea vedea un filmulet despre cum se prepara baniţa. Sper sa va placa, mai ales ca filmarea a fost facuta de o echpa de la ProTV si a fost difuzată in renumita emisiune a mult regretatului Radu Anton Roman - "Bucataria lui Radu" (difuzata in aprilie 2005). Trebuie sa precizez si faptul ca in acest film, cele care prepara placinta sunt: sotia mea, mama mea, matusa mea si verisoara.
Si ca sa revenim la zilele noastre haideţi sa vă arat cum se face Placinta Sarbeasca
Prima foaie pusa in tava cu ingredientele pe ea, doar ou si branza, fara zahar ca sa nu se lipeasca:
Urmatoarele foi fiind mai mari decat tava se "incretesc":
Si ultima foaie, asa arata cand intra la cuptor:
Ta tam... Asa arata scoasa din cuptor:
Se serveste si rece, dar e de preferat calda.
A fost foarte gustoasa.
Haideti sa vedem si filmuletul din "Bucataria lui Radu"