Placinta Rustica De Vita Cu Rozmarin - Sheperd S Pie

articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este o reteta clasica englezeasca, semanand un pic cu musacaua. Contine totusi mai putine ingrediente, fiind mai simpluta. Este foarte buna si satioasa. Se poate face si din carne de miel, ca tot vine Pastele :)
Ingrediente:
1 kg carne de vita tocata
1 ceapa
1 pastarnac
1 morcov mai mare
1 lingura de faina
o cana de lapte
50g unt
o capatana de usturoi
o conserva de rosii in bulion
rozmarin, patrunjel
cateva cubulete de cascaval
Preparare:
In timpul asta, se curata cartofii, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se paseaza (nu cu blender-ul!) si se adauga cana de lapte si bucata de unt.
Se ia un vas incapator si se pune jumatate din compozitia de carne,
se pune cascavalul, restul de carne si apoi se intinde uniform piureul de cartofi, acoperindu-se bine tot vasul. Sa folositi un vas mai inalt, nu ca mine, pentru ca va curge zeama pe langa.
Se tine la cuptor pana cnd piureul prinde o crusta aurie.