contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta "moldoveanca" Cu Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Macar  o data trebuie sa incercati aceasta reteta de placinta!!! O mancam in copilarie , de la patiseria cu acelasi nume, si era preferata mea: aburinda si dulce acrisoara!!
Ne trebuie:
-aluat:1 kg faina alba
         2 oua, sare, vanilie
         500 ml lapte caldut,
         drojdie,razatura de lamaie
          200 gr zahar,
          ulei ptr. framantat..citeste toata reteta

-umplutura brz: 1 kg br dulce de vaci( mai grasa si scursa bine)
                       300 gr zahar( dupa gust)
                        zahar vanilat,razatura lamaie, sare,
                        4 oua
                        4 lg de gris, sau faina
-pentru pudrat :zahar pudra cu aroma de vanilie
-smantana dulce
Cernem faina pentru a o aera, in mijloc facem o gaura pentru maia : punem drojdia maruntita, cu putin zahar, pentru a se lichefia. Turnam un pic de lapte caldut si apoi amestecam bine, luand si un pic de faina de pe margini pentru a iesi o maia moale, lasam apoi la caldura pentru a creste.
Dupa ce a crescut maiaua se amesteca cu restul de faina, apoi laptele cu zaharul,si  razatura   se incalzeste, pana se topeste zaharul  se toarna  peste faina  putin cate putin si se framanta pana la omogenizare.
Se bat ouale spuma cu sarea si zah. vanilat adaugandu-se si acestea peste aluat framantanu-se in continuare. Dupa ce framantam cam 20 min, se toarna uleiul caldut, ca la cozonac, pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam sa se odihneasca aluatul, doar 15 min.
Apoi  impartim aluatul  in bile  egale.

 Intindem fiecare biluta pe rotund, in mijloc se pune branza facuta asa:  brz. de vaci scursa de zer, se amesteca cu zaharul, zah. vanilat, grisul, sare, razatura si ouale batute spuma.
Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze, dar am uitat!

Impachetati ca la placintele poale in brau , clasice. asezati in tava, ungeti cu ou batut si dati la cuptor(incalzit in prealabil)
Scoateti plcintele dupa coacere si asezati pe farfurie, si pudrati din belsug cu zah. pudra cu vanilie si turnati cam 3 lg sde santana .


Serviti la masa fiebinti!!!

Pofta buna!