Placinta Pufoasa
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Fiind toamna in plin sezon de struguri si nuci ,rasfoin revista Click Pofta buna!mi-a atras atentia o placinta care tare bine mai arata si mi-am zis sa incerc si eu...eee nu a iesit ca in revista dar foarte gustoasa .
3 oua
200 gr faina
80 gr unt
30 ml lapte
300 gr struguri (rosii si albi)
1 pachet zahar vanilat
100 gr nuci
zahar pudra pentru decor
Se separa galbenusurile de albusuri.
Blatul
Se amesteca faina cu zaharul ,se adauga untul moale taiat bucati ,laptele ,galbenusurile si framantati un aluat omogen.Se lasa in frigider timp de 30 de min .
Batem albusurile spuma tare cu zaharul vanilat si tai nucile.
Se unge si tapeteza o forma rotunda cu diametrul de 19 cm ,se intinde aluatul si se aseaza in forma .Se adauga albusul ,struguri si nucile.
Se coace in cuptorul incalzit timp de 25-30 de min.Se lasa asa se raceasca si se presara zahar pudra.