contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta-melc Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


pentru aluat: 500g faina, 80g zahar, 1 cub drojdie proaspata, 250ml lapte caldut, 70g unt, coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare
pentru umplut: 3 mere mari, scortisoara, 2 linguri zahar
pentru sirop: 1/2 cana apa, 1/2 cana zahar, zahar vanilat
 Se pune drojdia la dospit in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina si se lasa 10 minute la loc caldut pana isi mareste volumul.
In cuva de la MP punem faina cernuta, praful de sare, zaharul, untul topit, coaja de lamaie.
Turnam drojdia dospita si pornim MP pe programul de framantat, apoi lasam aluatul la crescut o ora.
Eu l-am pus intr-un lighenus acoperit cu un prosop.

Dupa ce aluatul a crescut frumos se pune pe masa si se intinde, se presara cu merele taiate marunt, scortisoara si zaharul, se apasa usor, pentru a se prinde de aluat.
Se taie patru fasii, late de o palma, se i-a prima fasaie si se ruleaza apoi se aseaza in mijlocul unei tavi rotunde, celelalte fasii cu mere se pun de jur imprejurul primei, astfel obtinem un ''melc''.


 Lasam sa cresca placinta 30 minute apoi o coacem 30 minute la 180 grade.
Cand placinta inepe sa se rumeneasca si este aproape coapta se scoate si se stropeste cu siropul de zahar si apa. Se mai coace cateva minute, asta depinde de cuptor, eu am mai copt-o cam 10 minute.
Imediat ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se raceasca asa acoperita.
Pofta buna!