Placinta Irlandeza Cu Pui, Ciuperci Si Praz
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
200 g piept pui fiert
120 g ciuperci champignon
100 g praz
150 g mascarpone
5-6 linguri lapte
3 linguri smantana
1 lingura mustar
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri ulei masline
sare
piper
cimbru
aluat de foietaj
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura lapte
PREPARARE:
Calim in uleiul bine incins prazul si ciupercile tocate cuburi grosolane aproximativ 2 minute.
Adaugam pieptul de pui fiert, tocat cuburi, condimentam cu sare, piper si cimbru si continuam sa le calim 2-3 minute impreuna, apoi luam tigaia de pe foc. Cat timp se calesc acestea amestecam intr-un bol mascarpone cu lapte si smantana.
Punem 1 lingura de mustar simplu si usturoiul pisat (zdrobit) peste amestecul de carne cu ciuperci, apoi amestecam bine pana se omogenizeaza. Turnam amestecul de mascarpone si amestecam iar. Compozitia obtinuta o punem intr-un vas termorezistent, sau in vase individuale.
Acoperim umplutura cu aluat de foietaj. Intepam in cateva locuri aluatul, ungem cu un galbenus batut cu o lingura de lapte, apoi coacem placinta, in cuptorul preancalzit la 200°C, timp de 20-25 minute.
O servim fierbinte, in fuctie de cat de calda suportam mancarea, imediat cum o scoatem din cuptor.
Sa aveti pofta!