Placinta Englezeasca Cu Carne

articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am dat peste ea intr-un Good Food din UK si am botezat-o placinta englezeasca, dar de fapt pe ea o cheama sausage roll. Asta ar inseamna sa scoti carnea tocata din carnati si sa o amesteci cu celelalte ingrediente, dar eu am luat-o pe drumul 'al mai drept si-am folosit direct carne tocata. Ingredientul minune, insa, e marul, care ii da o aroma asa de speciala & delicioasa, ca nu te mai poti opri din mancat.
Nu mai trebuie decat sa ungi rulourile cu putin ou batut si sa le presari cu ceva susan/mac/chimen sau ce altceva iti mai suna tie bine. Apoi la cuptor cu ele, la foc potrivit (180 grade), pentru vreo 30-40 de minute, pana sa rumenesc frumos si bucataria miroase asa de bine ca nu mai poti de pofta!
E delicioasa calda, dar la fel de buna si rece! Si e perfecta pe post de pranz la birou... sau de gustare de dupa-amiaza... sau de mic dejun?... ce sa mai, e geniala la orice ora!