Placinta Dobrogeana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea spera sa va faca pofta cu aceasta delicioasa placinta.
Ce iti trebuie (poza 1)
- un pachet foi de placinta (400gr)
- 5 oua
- 600 gr de branza de vaci
- 400 gr de telemea de vaca
- 100 gr de stafide
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 4 linguri de zahăr
- esenta de rom
- 1 pachet de unt
- 150 ml smantana pt gatit
Plan de lucru:
- amestecam 3 oua cu branza de vaci (pozele 2 si 3), apoi adaugam si branza sarata si amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. (poza4)
- ungem cu unt tava in care urmeaza sa coacem placinta (poza 5)
- restul de unt il topim (poza 6) si ungem fiecare foaie de placinta (poza 7), dupa ce am lipit 3 foi, adaugam branza si presaram cu stafide (poza8 ).
-rulam si punem in tava (poza 9).
- spargem cele 2 oua intr-un bol (poza 10) si le amestecam cu smantana (poza 11). Turnam peste placinta (pozele 12 si 13)
- bagam la cuptorul incins si tinem pana se rumeneste pe deasupra. Se serveste calda sau rece ,este la fel de buna (poza 14)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 18 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie