Placinta Dobrogeana
Sursa Placinta dobrogeana
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sotul meu a vazut aceasta reteta la cireasa de pe tort si a vrut si el... Am facut o combinatie dintr-o reteta de la Monica (de pe forum Retete in imagini) si sfaturile pe care le-am auzit la emisiunea "cireasa de pe tort"...
Cica e demential de buna... Sotul zice ca aceasta va fi de acum "placinta casei"
Ingrediente:
- un pachet foi de placinta
- 900 gr branza dulce
- un iaurt de 200 gr
- 8 oua
- 3 linguri zahar (dupa gust- in compozitie)
- zahar vanilat
- 100 gr unt
- ulei pt uns foile
- zahar pudra
- cateva stafide (dorinta sotului)
Preparare:
6 Oua se bat bine si apoi se amesteca cu branza si zahar (dupa gust- cat doriti- sotul mi-a zis ca mai mergea pus zahar in compozitie). Foile de placinta se desfac, luam cate 2 foite odata, le punem pe masa le stropim cu ulei si pe jumatate de foaie se pune compozitia cu branza. Foile ramase "in asteptare" le acoperim cu un prosop umed si bine stors, altfel se usuca si se rup.Deci, dupa ce am pus branza pe jumatate de foaie (foi , ca sunt 2), venim si acoperim cu partea ramasa libera, dupa care incepem sa le strangem pliat, de-a lungul, precum in imagine si o punem in tava pe o foaie de copt unsa bine cu unt.
In acest timp intr-o craticioara aveam prgatit 50 gr unt caldut cu care stropesc/ung foile pe care le pun in tava sa nu se usuce cat pregatim celelalte foi.
Dam prosopul umed la o parte, luam alte 2 foite si acoperim la loc pe cele ramase.
Procedam la fel ca mai sus... pana terminam toate foitele (in unele am pus si cateva stafide). Mie chiar mi-au intrat toate foile. Un rand am pus si de-a curmezisul in margine pt ca era tava mai lunga decat foile... asa ca am acoperit totul la fix.
Dupa ce am terminat de pus in tava toate foile umplute cu branza, punem deasupra restul de unt cubulete si acoperim bine cu 2 oua amestecate bine cu iaurt.Dupa ce s-a si racit putin, am presarat deasupra zahar pudra.
Delicioasa (asa zice sotul- eu tin post) si rapid de preparat.