Placinta Dobrogeana
Sursa Placinta Dobrogeana

articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multa vreme am pus ochiul pe aceasta placinta divina si cocheta :) pe care am gasit-o pe blogul lui Gabriela
si iata ca i-a venit vremea sa o incerc la ziua de nastere a mamicai mele , atat a fost de apreciata ca am rosit de laude, a placut la toti oaspetii fara exceptie :))

Ingrediente:
500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)
500 g smantana
5 oua
unt topit pentru uns foile sau ulei
Mod de preparare:
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta,
care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .
Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.
Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o frculita ca sa respire,
Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.
Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel
, apoi cu asta si se inunda tava.
O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
si se coace, pana se bronzeaza tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.