Placinta Dobrogeana, Nitel Mai Altfel
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
De fapt cam la fel ca placinta dobrogeana de care v-am mai zis, mici, dar mici diferente.
Am avut un cas dulce, branza de oaie mai scursa, mai sarata, mai putin sarata.
Dupa care am mai avut nesimtirea de a ruga pe prietena Doina sa le infasoare. Aia e, ma iertati. In compozitie au fost numai branzeturi si oua.
Cat au stat ele in tava acolo sa se coaca (asa, fara nimic, numai foi si umplutura) am batut un ou cu lapte, cam jumatate de litru.
Cand foile erau rumene le-am stropit cu amestecul de mai sus si am mai lasat cateva minute la cuptor.
Pe urma am lasat sa se raceasca tava in cuptor, intre timp a venit nor de ploaie. Nu se pune.
Cum putea sa iasa “burecu” decat bun.
Prea bio, prea ca la bloc.
Dupa bucatareli dusei jivina la halit, am incercat sa ii trag o poza, greu cu nebuna.
Asta am reusit, iaca mama si zona mediteraneana.
Nu e trista, se agita, asa a iesit poza, in rest am numai urechi si musteti.
hard roc aleluia