Placinta Din Foi Cu Telemea Sarata
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Ce-si poate dori un suflet de om intr-o zi ploioasa si friguroasa, cand vantul suiera pe la ferestre ?! O placinta , evident !
O placinta simpla, buna si calda ...care se face repede si e in stare sa potoleasca pofta si foamea...si sa alunge tristetea zilei :) si ...gandurile negre :)).
Ingrediente la indemana oricui : foi de placinta 1 pachet de 400g (v-am mai spus, e musai sa la aveti prin congelator !!! ), telemea de vaci sarata ,aproximativ 1 kg ....cca 50 ml ulei si ...o zi ploioasa :))
Tava (eu am folosit una patrata )se unge cu ulei . Foile se aseaza incretite, astfel incat sa acopere uniform toata tava. Se ung cu ulei fiecare in parte, apoi se aseaza urmatoare ...si tot asa pana se pun 4 foi.
Branza se framanta cu mana , apoi se aseaza (jumatate) peste foile unse...se mai pune un strat de 4 foi dupa aceeasi metoda ...si apoi restul de branza.
Cu stratul de foi de la suprafata se procedeaza la fel, exceptie facand ultima foaie, cea care da "fata" placintei. Aceea se impatura intr-un patrat de marimea tavi si se aseaza cu grija si cat mai neted cu putinta. Se unge cu ulei.
Gata cat ai zice...placita .:)
Se da la cuptorul incins la 180* timp de 40-50 minute.
Proaspat scoasa din cuptor arata asa :
....iar in sectiune , asa:
De buna, e ....teribil (de buna ) :)). Alunga si cele mai negre ganduri :D si cele mai triste zile :D.
Incercati !
Daca va place puteti adauga la branza marar sau seminte de chimen. E buna in orice varianta :)