Placinta De Pui Cu Praz&cartofi
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (4 persoane):
225g cartofi taiati cubulete
5 linguri de unt
Un piept de pui taiat cubulete
Un praz taiat felii
150g ciuperci feliate
2 linguri jumatate de faina
300ml lapte
O lingura mustar Dijon
O lingurita salvie
225g foietaj
3 linguri de unt topit
Sare si piper
Mod de pregatire:
Fierbeti cartofii in apa oparita pentru 5 minute. Scurgeti.
Topiti untul intr-o tigaie si prajiti puiul pentru 5 minute pana devine auriu. Adaugati prazul si ciupercile si fierbeti mediu, amestecand continuu pentru 3 minute. Adaugati faina si amestecati 1 minut apoi gradual, adaugati laptele si aduceti in punctul de fierbere.
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Adaugati mustarul, salvia si cartofii, apoi lasati pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Intre timp, ungeti o tava adanca cu putin unt si faina, puneti jumatate din foietaj. Adaugati sosul de pui si acoperiti cu o foaie de aluat. Ungeti-o cu putin unt topit apoi mai puneti inca o foaie, pe care, la fel, o ungeti cu unt.
Taiati aluatul ramas in fasii subtiri si pliati-le peste placinta pentru a crea un efect franjurat. Ungeti cu unt topit. Puneti la cuptor pentru 45 de minute, pana aluatul devine auriu si crocant. Serviti fierbinte.