Placinta De Mere Cu Foi De Casa
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Când vine vorba de plăcintă,
Recunosc sincer: sunt dus!
Poţi să-mi dai juma’ de tavă
Şi nu-mi este de ajuns!
Ce iti trebuie: (poza 1):
Pt aluat:
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 350-400 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare
Pt umplutura (poza 2):
- 2 kg mere
- 6 linguri de zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf lingurita nucsoara (optional)
Pentru presarat peste foaia de jos a placintei:
- 3 linguri pesmet
Plan de lucru:
- Curatam merele, le razuim si le calim impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Lasam apoi la racit.
- Amesctecam intr-un bol ingredientele pentru coca. Framantam pana obtinem aluatul dorit (nu trebuie sa fie foarte rigid) (poza 3).
- Aluatul il impartim in doua si intindem doua foi de dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm). Ungem tava cu ulei si asezam prima foaie. Acoperim cu pesmet (poza 4). Adaugam amestecul de mere racit (poza 5) si acoperim cu cea de-a doua foaie (poza 6).
- Lasam la cuptorul preincalzit (la 180 grade) pentru aproximativ 30- 40 minute, pana se rumeneste (poza 7). De preferat sa o lasam sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar.
- pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 12 ron (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C1. Patiserie