contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta De Dovlecel Cu Trei Feluri De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Dovlecelul m-a fascinat inca din copilarie si a ramas febletea mea chiar si acum, la maturitate.
E uimitor in ce se poate transforma, el, mititelul , desi unii spun ca locul lui e in "valaul" porcilor. Nici nu stiu cat se pot insela ingorandu-l ;).
Se lasa inclus in zeci de feluri de mancare si de fiecare data triumfa prin savoare si textura .
 Placinta asta a innobilat-o de-a dreptul. Si-a insusit rolul principal, s-a asociat cu ceva branzeturi...a apelat la parfumul mararului , ca in final sa ia "Oscarul" gustului desavarsit :D - el, ignoratul si nebagatul in seama .
Dar, haideti sa va spun cum sa-l supuneti supliciului si sa-l transformati intr-o inmiresmata placinta :)
Spalati si curatati de seminte un dovlecel ( sau mai multi ) , apoi il dati pe razatoarea mare pana obtineti 500-600g de razatura.
Amestecati intr-un bol dovlecelul ras cu 4-5 linguri de faina, 4-5 linguri de pesmet (alb), 3 oua, o legatura de marar , 3-4 catei de usturoi taiat marunt ...sare si piper dupa gust .
Taiati cubulete 200 g mozzarella si adaugati-o peste amestecul din castron.
Ungeti cu unt sau ulei o forma de tarta/placinta si tapetati-o cu pesmet din belsug. Turnati amestecul obtinut in forma  si nivelati.
Bateti 2 oua impreuna cu 2 linguri cu varf de smantana fermentata....adaugati-i 100g razatura de telemea matura de oi.
Turnati totul peste amestecul din tava si nivelati. Deasupra radeti 100g de telemea de capra.
Ornati placinta cu marar si feliute  de rosii.
Trebuie coapta la cca 180* , pentru o perioada de 30-40 minute.

La final veti obtine o placinta de o bunaciune rar intalnita  :)
Daca pozele nu va conving, cu siguranta va veti convinge dupa ce veti gusta din placinta preparata chiar de voi ;)

E buna ca fel de sine statator...ca garnitura pentru diverse alte feluri...ca aperitiv  .


FITI BINECUVANTATI ! :)