Placinta De Dovleac
Sursa Placinta de dovleac
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Umplutura:
- 3 cani cu dovleac ras
- 2 cani cu mere rase
- 100 g zahar
- 100 g stafide inmuiate in rom
- o cana cu nuci macinate
- 2-3 linguri cu scortisoara
Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.
Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.
Deci zahar punem dupa gust!
Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.
Se amesteca bine.
Blatul:
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- un praf de copt
- esenta de vanilie
- aprox. 12 linguri faina
Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.
Se pudreaza cu zahar farin.
Îndosariat la:Placinta de dovleac