Placinta De Dovleac
articol scris de alexandrat.blogspot. blog alexandrat.blogspot.com
Ingrediente:
Aluat:
-un ou
-jumatate pahar lapte
-jumatate pahar iaurt
-1 drojdie de bere(uscata am folosit eu)
-2 linguri zahar
-2 linguri ulei
-2 pliculete zahar vanilat
-faina cat cuprinde
Preparam aluatul din igredientele de mai sus si il lasam la crescut aprox o ora.
Compozitia:
Dam dovleacul prin razatoare,il punem la calit la foc mic cu 3-4 linguri unt,un pahar de apa,o esenta rom,scortisoara ,1 cana jumatate de zahar si stafide.Gustati din copozitie daca mai trebuie zahar sau in functie de gustul dvs alte mirodenii. Cand a scazut zeama care si-o lasa dovleacul luam de pe foc si lasam la racit.In acest timp aluatul nostru este la crescut.
Intr-o tava de cuptor asezam o hartie de copt,intindem o foaie de aluat,punem compozitia de dovleac,presaram eventual nuca prajita putin(optional) si intindem si ce-a de-a doua foaie de aluat.
Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade, in partea de sus si o lasam circa 30-40 min.Pana s-a rumenit si sus si jos.Verificati!!! timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecareia.Dupa ce s-a racit placintica o presaram cu zahar pudra.
Pofta buna!