contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

Aluat:

-un ou

-jumatate pahar lapte

-jumatate pahar iaurt

-1 drojdie de bere(uscata am folosit eu)

-2 linguri zahar

-2 linguri ulei

-2 pliculete zahar vanilat

-faina cat cuprinde

Preparam aluatul din igredientele de mai sus si il lasam la crescut aprox o ora.

Compozitia:

Dam dovleacul prin razatoare,il punem la calit la foc mic cu 3-4 linguri unt,un pahar de apa,o esenta rom,scortisoara ,1 cana jumatate de zahar si stafide.Gustati din copozitie daca mai trebuie zahar sau in functie de gustul dvs alte mirodenii. Cand a scazut zeama care si-o lasa dovleacul luam de pe foc si lasam la racit.In acest timp aluatul nostru este la crescut.

Intr-o tava de cuptor asezam o hartie de copt,intindem o foaie de aluat,punem compozitia de dovleac,presaram eventual nuca prajita putin(optional) si intindem si ce-a de-a doua foaie de aluat.

Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade, in partea de sus si o lasam circa 30-40 min.Pana s-a rumenit si sus si jos.Verificati!!! timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecareia.Dupa ce s-a racit placintica o presaram cu zahar pudra.

Pofta buna!