Placinta De Ciocolata Cu Visine
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 8-10 portii
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 gr unt
- 100 gr zahar alb
- 100 gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 ou
- 150 gr iaurt
- 420 gr faina
- 50 gr pudra de cacao
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru umplutura
- 800 gr compot de visine (cu doar ½ din sirop pastrat) – sau se pot folosi visine proaspete, curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine
- 80 gr amidon alimentar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- zahar amestecat cu scortisoara, pentru presarat
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.
- Intr-un vas, bate untul cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.Framanta pana cand se obtine un aluat omogen.Da aluatul la rece cel putin 20-30 minute.
- Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.
- Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei.Toarna umplutura in forma.Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.