contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta De Ciocolata Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora

Cantitate : 8-10 portii

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar alb
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 150 gr iaurt
  • 420 gr faina
  • 50 gr pudra de cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Pentru umplutura

  • 800 gr compot de visine (cu doar ½ din sirop pastrat) – sau se pot folosi visine proaspete, curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine
  • 80 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • zahar amestecat cu scortisoara, pentru presarat

 

Preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 220C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.
  2. Intr-un vas, bate untul cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.Framanta pana cand se obtine un aluat omogen.Da aluatul la rece cel putin 20-30 minute.
  3. Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.
  4. Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei.Toarna umplutura in forma.Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.







Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com