Placinta Cu Varza
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare:
Nu am mai mancat demult placinte cu varza, sotul meu nu se omoara dupa ele dar mie imi plac tare mult... daca tot a aparut varza noua de ce sa nu fac cateva , asa ca pentru mine, subtiri si cu multa varza. Inainte imi placeau cele prajite in ulei dar acum mi se par prea grase. Reteta este cunoscuta , practic un aluat de paine ( fara ou) o scriu totusi in caz ca vreti sa le incercati.
Frecam drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 2 lingurite de faian si putina apa calduta, amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa creasca. Intr-un castron cernem faina , apoi adaugam drojdia dospita, sarea si treptat apa calduta. Framantam ( norocoaselor care aveti robot va invidiez :)) pana aluatul se desprinde de peretii vasului. Acoperim cu un prosop uscat si lasam sa dospeasca int-un loc cald ,lipsit de curent.
Pana aluatul dospeste pregatim umplutura de varza. Taiem varza cat mai fin si o calim in putin ulei, acoperita cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust si o lasam sa se raceasca.
Intre timp aluatul a dospit... luam o bucata mai mica o intindem putin cu mainile infainate, punem 2-3 linguri de varza , acoperim ,rasucim in sus marginile sa nu curga umplutura si apoi apasam usor cu degetele pana formam o placinta cat mai subtire ( NU folositi sucitorul) .
Coacem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,in cuptorul prei
ncalzit timp de 15 minute la foc mic. Le scoatem pe un fund de lemn si le acoperim cu un servet. Cat sunt fierbinti le ungem cu putina slaninuta afumata.
Daca aveti sos mofturos , faceti 2 si cu branza pentru el :)).