Placinta Cu Susan, Quinoa Si Seminte De Canepa
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
1 aluat de placinta (congelat)
4-5 lg unt topit
450 g seminte susan + 4 lg quinoa + 6 lg seminte de canepa + 250 g migdale macinate + 1 lgt scortisoara + 1/2 lgt cuisoare (macinate) + 300 ml miere + coaja rasa a unei portocale
Dezghetam aluatul de placinta, il taiem in 2, ungem foaia cu unt topit si o asezam in tava (ca baza). Invelim tava in folie de plastic si o pastram la rece. Incingem cuptorul la 160 grade C.
Tragem semintele de susan si quinoa in tigaie, la foc mic, pana devin aurii, amestecand des. Amestecam bine susanul, quinoa, semintele de canepa, coaja de portocala, mirodeniile si mierea. Punem amestecul in tava, peste aluat, presam bine si asezam cea de-a doua foaie de placinta deasupra. Ungem foaia de placinta cu unt. Coacem placinta in cuptorul incins (aprox 50 minute).
Daca doriti, puteti insiropa placinta (punem intr-o oala zahar si apa; le lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si lichidul scade, capatand consistenta unui sirop). Eu nu am insiropat placinta, pentru ca-mi place susanul crocant si mi se pare suficient de dulce
delicioasa.comRelated posts:
- Mic dejun sanatos: Quinoa porridge cu zmeura
- Delicioasa tarta cu seminte de pin
- Delicioasa prajitura cu banane, caise uscate si seminte de in
- Carrot cake with a twist: morcov, pastarnac, lime, seminte de pin