Placinta Cu Spanac, Stevie Si Branza
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 pachet foi placinta
250 g spanac oparit, scurs si tocat
250 g stevie oparita, scursa si tocata
200 g telemea
1 praf piper proaspat macinat
2 oua
40 g unt
1 lingura faina
200 ml lapte
1 varf de cutit de nucsoara rasa
sare
40 g cascaval ras
ulei pentru uns foile
PREPARARE:
Spanacul si stevia oparite/fierte in apa cu sare (separat) le scurgem bine de apa, apoi le tocam si le amestecam cu telemeaua rasa, un praf de piper proaspat macinat si 2 oua batute.
Ungem cate 2 foi de placinta cu ulei, apoi asezam un strat subtire din compozitia de spanac si stevie pe jumatate din lungimea foilor de placinta. Rulam foile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Realizam o spirala din aceste rulouri.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam faina si o amestecam bine cu untul. Dupa ce se omogenizeaza compozitia adaugam laptele cate putin, amestecand usor. Condimentam cu sare si un praf de nucsoara si lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase. Turnam sosul peste rulourile cu spanac.
Presaram putin cascaval ras si dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 minute.
Simplu, rapid si bun!
Sa aveti pofta!