Placinta Cu Spanac Si Branza
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este sezonul spanacului si trebuie sa profitam de vitaminele lui verzi.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1):
- 400 gr spanac (am folosit congelat)
- 300 gr branza de capra
- 4 oua
- 50 ml smantana dulce (de gatit)
- 3 cepe mici
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare , piper
- aluat foietaj
Plan de lucru:
- tocam marunt ceapa, apoi o punem la calit (poza 2). Adaugam spanacul si condimente dupa gust (poza 3). Lasam pe foc pana se face spanacul. Il lasam intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
-tocam marunt mararul si patrunjelul; intr-un bol batem cele 3 oua. Faramitam branza, adaugam si spanacul scurs bine. (poza 4).
-amestecam toate ingredientele din poza 4 (spanacul, branza, ouale batute, mararul, patrunjelul, smantana dulce, condimente) (poza 5).
- ungem cu unt un vas termoreziostent, apoi acoperim cu foaie de aluat foietaj (poza 6 ). Adaugam amestecul de spanac (poza 7), apoi acoperim tot cu aluat foietaj (poza 8 ). Cu bucatile de foietaj ramase, formam un fel de gratar deasupra placintei. Ungem apoi cu oul batut ramas. (poza 9).
- lasam la cuptorul incins aproximativ 50-60 minute, la 160 grade, pana se rumeneste frumos (poza 10)
- pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 80 minute
Pret : 6 ron/ portie (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne