Placinta Cu Spanac, Pui Si Branza
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Sanatos si bun:
Ingrediente: 200 gr spanac congelat, 200 gr branza feta, 200 gr piept fiert de pui, o nuca de unt, 2 catei de usturoi curatati, o foaie de aluat frantuzesc de 400 de grame, un ou pentru uns, sare, piper, seminte de susan pentru ornat
Procedeu:
0. Preincalzim cuptorul la 220 de grade celsius
1. Fierbem spanacul cu putina sare, usturoiul si o nuca de unt
2. Taiem pieptul de pui si branza bucatele, le amestecam cu spanacul scurs de apa si ajustam gustul (mai adaugam sare si piper daca simtim nevoia)
3. Taiem foaia de aluat in doua, captusim o tava antiaderenta cu jumatate de aluat
4. Punem umplutura peste aluat in tava, acoperim cu cealalta jumatate de aluat, ornam daca avem rabdare si dispozitie cu fasiute de aluat ramase
5. Ungem cu ou, presaram susan, si dam la cuptor la 220 de grade pentru 25-30 de minute
6. Papam cu mare pofta:
Concluzie:
Eu sunt mare amatoare de orice inseamna spanac+branza si bineinteles ca reteta asta e pe gustul meu
Update: La o zi dupa ce am facut-o, e chiar mai buna, insa as face o modificare retetei, as renunta la aluatul de jos. In rest… miam-miam!