contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Spanac, Pui Si Branza

articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sanatos si bun:

DSC_0416

Ingrediente: 200 gr spanac congelat, 200 gr branza feta, 200 gr piept fiert de pui, o nuca de unt, 2 catei de usturoi curatati, o foaie de aluat frantuzesc de 400 de grame, un ou pentru uns, sare, piper, seminte de susan pentru ornat

Procedeu:

0. Preincalzim cuptorul la 220 de grade celsius

1. Fierbem spanacul cu putina sare, usturoiul si o nuca de unt

DSC_0369
2. Taiem pieptul de pui si branza bucatele, le amestecam cu spanacul scurs de apa si ajustam gustul (mai adaugam sare si piper daca simtim nevoia)

DSC_0370

DSC_0371

3. Taiem foaia de aluat in doua, captusim o tava antiaderenta cu jumatate de aluat

DSC_0376

4. Punem umplutura peste aluat in tava, acoperim cu cealalta jumatate de aluat, ornam daca avem rabdare si dispozitie cu fasiute de aluat ramase

DSC_0377

5. Ungem cu ou, presaram susan, si dam la cuptor la 220 de grade pentru 25-30 de minute

DSC_0386

6. Papam cu mare pofta:

DSC_0400

Concluzie:

Eu sunt mare amatoare de orice inseamna spanac+branza si bineinteles ca reteta asta e pe gustul meu :)

Update: La o zi dupa ce am facut-o, e chiar mai buna, insa as face o modificare retetei, as renunta la aluatul de jos. In rest… miam-miam!


Articol recomandat de cegatesc.eu