contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Dragii mei, astazi am pentru voi o surpriza delicioasa, o placinta cu pui, savuroasa, perfecta pentru un sfarsit de saptamana relaxant :)
...tot aluatul de tip foitaj va fi vedeta care ne va scoate din incurcatura, adica nu ne va tine prea mult prin bucatarie :P

Ingrediente:
- 1 piept de pui intreg sau doua pulpe
- 1 ceapa mare
- 1 legatura ceapa verde
- 2, 3 catei de usturoi
- 50 g. unt
- 120 g. ciuperci (optional)
- 200 g. crema de branza sau branza dulce
- 1 lingura frunze de patrunjel, tocate
- 1 foaie de aluat foitaj -400 g.
- 1 ou batut
- sare, piper
Mod de preparare:
Caliti carnea in 2, 3 linguri ulei, la foc potrivit, pana isi schimba culoarea. Lasati sa se raceasca si taiati-o cubulete. Puneti deoparte.
Caliti ceapa cu usturoiul in unt pana se inmoaie apoi adaugati ceapa verde si ciupercile taiate marunt. Lasati la foc potrivit 5 minute. Lasati sa se raceasca.
Scurgeti branza de vaca, daca e cazul.
Dezghetati aluatul:

Intindeti foaia de aluat pe o suprafata infainata.
Amestecati carnea, crema de branza, ceapa calita si patrunjelul verde cu sare si piper.
Puneti cu o lingura toata compozitia pe mijlocul foii, lasand loc sus si jos si cate 10 cm. de-o parte si de alta.
Taiati lateralele in diagonala pana la compozite, in fasii de cca. 2 cm:

Trageti fasiile de aluat una peste alta:

...alternand in cruce pana jos:

Dupa ce ati "impachetat-o", lasati-o putin sa se odihneasca :P
...pana cand se incinge cuptorul :))

Ungeti cu oul batut (puteti adauga o lingura de lapte caldut pentru a a-l fluidiza)

Coaceti 15 minute la foc mai mare (180 grade C), apoi scadeti putin temperatura cuptorului (170 grade C) si mai coaceti 15 minute, sau pana cand placinta este crocanta si aurie:

Dupa ce o scoateti din cuptor, asteptati 10 minute sa se racoreasca (aveti voie sa "testati" un capat aburind :P)

Mutati placinta pe un platou si serviti:

Foooooarte gustoasa!!! :)
Data viitoare fac, clar, portie dubla :P

P.S. Resturile de friptura pot fi folosite cu succes in aceasta reteta ;)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com