Placinta Cu Prune Si Nuci, Fara Zahar
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru azi, o reteta de toamna, pentru ca din pacate, da, e toamna. O toamna urata, rece, mohorata, pe care o indulcim putin cu o placinta cu prune si nuci, frageda, dulce si parfumata dar cu putine calorii pentru ca din nou am folosit Green Sugar, singurul indulcitor 100% natural, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Si care poate fi cu usurinta transformat in pudra, cu ajutorul unei rasnite. :D Ce pot sa spun e ca imi pare rau ca nu am descoperit mai de mult acest indulcitor, pentru ca tare bine mi-ar fi prins in perioada sarcinii cand am fost diagnosticata cu diabet gestational. Iar Green Sugar, fiind un indulcitor natural cu zero calorii si zero indice glicemic, e foarte potrivit si pentru diabetici. Din fericire n-am ramas cu diabet dupa nastere, insa am ramas cu ceva kg in plus si Green Sugar ma poate ajuta si in lupta cu kilogramele.
Ingrediente aluat:
-400 g faina
-100 g indulcitor Green Sugar pudra
-1 lingurita praf de copt
-200 g unt
-2 galbenusuri
-1 lingura smantana
-coaja rasa de la o limeta
-1 lingurita extract de vanilie
Umplutura:
-1 kg prune
-4 linguri gris
-2 linguri indulcitor Green Sugar
-scortisoara macinata
-miez de nuca
Pentru aluat procedam ca si la orice aluat de tarta, doar ca acesta e mult mai fraged, se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti, o parte se intinde in tava se presara 2 linguri gris care are rolul de a absorbi sucul lasat de prune in timpul coacerii.
Peste aluat se pun jumatatile de prune si miezul de nuca. Se presara 2 linguri indulcitor Green Sugar, scortisoara macinata si 2 linguri gris si se acopera cu cea de-a doua foaie. Placinta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace 35 minute. Se pudreaza cu indulcitor.
Enjoy!