Placinta Cu Peste De Moda Veche
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 6 portii
Ingrediente
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 300 ml apa
- 300 gr file de somn
- 1 lingura unt
- 300 gr praz, partea verde aruncata iar cea alba spalata si feliata subtire
- 1 lingura faina
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 kg cartofi fainosi, curatati, fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti.
- Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele.Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut atat incat pielea sa se dea jos usor.Scoate pestele din cratita, ia pielea de pe el si arunc-o iar laptele strecoara-l intr-un vas.
- Topeste untul intr-o tigaie si adauga prazul feliat.Caleste-l pana cand s-a inmuiat apoi aduga faina.Acopera tigaia pentru 1-2 minute, apoi adauga laptele strecurat.Gateste, amestecand, timp de 5 minute pana cand sosul se va ingrosa.Adauga patrunjelul, amesteca apoi inglobeaza usor pestele si ouale.Asezoneaza totul dupa gust.
- Pune amestecul cu peste intr-un vas termorezistent iar deasupra pune piureul de cartofi.Da placinta la cuptor 30 minute pana cand s-a rumenit deasupra.