contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Pere

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dupa aceeasi tehnica de preparare a  placintei cu mere se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si  mai aromata .

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte dulce, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12  linguri faina .

Pentru umplutura:
1 kg  pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar.

PREPARARE:

Umplutura:
Perele se curata de coaja si se dau
pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit impreuna cu  zahar,
unt si scortisoara, amestecand
continuu  pana se inmoaie .
Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,
se amesteca si cu o lingura de gris
iar timpul calirii se reduce.

Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,
se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de
lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitia de aluat si
se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza  umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.
Se lasa sa se  raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi .



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com