Placinta Cu Patrunjel Si Piept De Porc
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
O alta reteta minunata din cartuliile care se vand la standul de ziare. Mie imi place patrunjelul, iar cand dau de o reteta in care se pune, nu pot decat "sa abuzez" de el.
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 125 ml apa
- sare, zahar
Pentru umplutura:
- 2 legaturi patrunjel
- 100 g piept de porc afumat
- 100 g cascaval afumat
- 100 g ceapa rosie
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
1. Turnati faina cernuta intr-un castron si adaugati un praf de sare. In alt vas amestecati drojdia cu putin zahar si apa calduta. Adaugati la faina si framantati pana obtineti un aluat elastic si compact. Acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa creasca, la loc caldut si ferit de curent, pentru 1 ora.
2. Taiati pieptul de porc cubulete si prajiti-l intr-o tigaie teflonata, pentru a topi din grasimea care se afla in el. Scurgeti-l de grasime pe un servet de bucatarie. Taiati ceapa rondele subtiri, iar patrunjelul tocati-l mare.
3. Preincalziti cuptorul la 180 C. Scoateti aluatul si mai framantati-l putin pentru a scoate aerul din el. Intindeti o foaie rodunta groasa de 0.5 cm si ungeti-o cu ulei de masline. Presarati ceapa, pieptul de porc, patrunjelul tocat si cascavalul ras. Stropiti cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper.
4. Rulati placinta, inchideti capetele dedesupt si asezati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti-o din abundenta cu ulei de masline pe toata suprafata si dati-o la cuptorul incins pentru 30 de minute. Se portioneaza si se serveste calduta sau rece.