Placinta Cu Multe Feluri De Branza
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sau cum sa folosim branza pe care o avem prin frigider?
Am hotarat sa folosesc un aluat de placinta(foietaj) si toata branza de prin frigider, deoarece era mai veche si trebuia sa scap de ea rapid:).
Am folosit:
- 1 aluat placinta
- 2 cutii de cottage cheese (de la tnuva)
- 1/2 cascaval afumat taiat marunt
- 2 felii groase de cas de oaie
- sare/piper dupa gust
- 3 oua
- 1/4 lingurita nucsoara
- patrunjel taiat fin
1. Am uns un vas de iena cu ulei de masline extravirgin.
2. Am uns fiecare foaie de foietaj cu ulei de masline si am asezat 8 foi una peste alta.
3. Apoi am amestecat toate branzeturile cu oul, sarea si nucsoara si am turnat amestecul obtinut peste foietaj.
4. Am acoperit cu inca 8 straturi de foietaj unse fiecare cu unei.
5. Am copt in cuptorul preincalzit 25 de minute sau pana foietajul este auriu si centrul facut.
Lasati sa se odihneasca placinta si apoi taiati in dreptunghiuri si serviti.
POFTA BUNA!!!