PlĂcintĂ Cu Mere
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert la fel de savuros în orice sezon.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 2 kg de mere
- un aluat de foietaj Morărița
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- 200 gr de zahăr (sau mai mult, depinde cât de dulce preferați)
- zahăr pudră (pentru ornat)
Plan de lucru:
- să curăță merele și se dau prin răzătoare. Se pun într-o cratiță, unde se adaugă zahărul tos și cel vanilat (poza 2)
- se pun pe foc și se călesc până se topește zahărul (poza 3)
- întindem în tava tapetată cu hârtie de copt o foaie de aluat, peste care presărăm puțin griș, care absoarbe din zeama lăsată de mere. Punem compoziția de mere (poza 4), pe care o acoperim cu a doua foaie de aluat (poza 5)
- băgăm la cuptor până se rumenește, iar apoi presărăm zahăr pudră. Yummi! (poza 6)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 13 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri