Placinta Cu Mere
Sursa Placinta cu mere
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
* Pentru aluat:
* 1 ou
* 120 ml lapte
* 150 ml apa
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 2 linguri unt topit
* faina cat cuprinde (cca 500 g)
* Pentru umplutura:
* 1 kg mere
* 4 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 lingura scortisoara
* 4 linguri nuca macinata
Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.
Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.
Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite
si se ruleaza cat mai strans posibil.
Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte
si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.
Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.