Placinta Cu Mere
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Reteta poate fi facuta si de post ,fara oua si iese tot la fel de buna .
2 oua
2 linguri zahar
1 cana ulei
1/2 cana apa minerala
faina cat cuprinde
praf de copt (facultativ)
Umplutura
1 kg mere
scortisoara
3-4 linguri zahar
Pregatim umplura intai ca sa o lasam sa se raceasca :curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mare le punem intr-un vas punem zaharul si scortisoara si le lasam pe foc mic pana scade apa lasata de mere .
Intre timp facem foile :se bat bine ouale cu zaharul si se amesteca cu jumate de cana de ulei , jumate de cana apa minerala si faina cat cuprinde .O coca putin mai legata.
Se intinde foaia iar intr-un castron pregatim jumatea de cana de ulei ramasa amestecata cu faina obtinand un aluat ca de clatita (cam doua 2 linguri de faina),se intinde pasta pe foaie .Foaia se ruleaza si se imparte in doua .Prima foaie se intinde luand forma tavi in care o coacem ,asezam umplutura peste ea ,intindem si cea de adoua foaie iar cu ea acoperim umplutura .