contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Mere Si Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cumparasem din greseala un pachet de foi de placinta, in loc de aluat foietaj. Eu nu folosisem foi din astea pana atunci pentru ca mi se pareau de nemancat, niste foi ca de hartie complet lipsite de consistenta si farmec. Au zacut cat au zacut in congelator, pana la urma a trebuit sa fac ceva cu ele. Aveam mere, aveam ananas, deci urma sa fie placinta.
Nu stiu exact cate foi au fost in pachet, vreo 2 sau 3 mi s-au rupt, desigur. Initial am pus 5 foi in tava, fiecare unsa bine cu unt topit (tava unsa si ea cu unt si presarata cu biscuiti macinati fin, 2 pachete de Belvita simpli am avut). Apoi a urmat stratul de mere (aproximativ 1 kg, ca atat am avut chef sa curat&dau pe razatoare), lasate sa clocoteasca vreo 5 minute in prealabil (cu unt, zahar, zeama de lamaie si un baton de scortisoara), un strat de biscuiti macinati si ananasul, bine scurs si taiat bucati. Am acoperit cu restul de foi (la fel, fiecare in parte pensulata cu unt), iar pe cele rupte le-am facut ferfenita si le-am imprastiat la suprafata, le-am inecat bine in unt si-am presarat restul de biscuiti. Am portionat placinta inainte s-o dau la cuptor. Merele merg foarte fain cu ananasul, as fi pus si niste menta proaspata la umplutura, dar n-am avut. Ideea e sa se simta bucati distincte de anans printre merele rase.
Si, cu placinta asta mi-am schimbat parerea despre foi, desi in continuare nu-mi place sa lucrez cu ele, ca se dezlipesc greu, se rup, ma forteaza sa le soptesc vorbe grele. Dar sunt foarte misto. Am mai facut si placinta cu branza dupa aceea, foooarte buna si ea. Treaba cu biscuitii presarati deasupra da foarte bine si la gust si la aspect, asta daca va place extracrocanteala. Mie da! A trecut pe lista favoritelor placinta asta.

 

 


Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com