contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Loboda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Placinta cu loboda

Pentru aluat ai nevoie de:
  • 1 cana de lapte sau apa,1 cub drojdie,1 lingurita rasa de zahar,3 linguri ulei,1 lingurita sare,350-400 g faina.
Pentru umplutura ai nevoie de:
  • 10 legaturi de loboda,5-6 fire ceapa verde,3-4 fire usturoi,1 legatura marar verde,200-250 g branza telemea,2 oua,2-3 linguri smantana sau ulei,sare.
Cum procedezi pentru aluat:
  • Dizolvi drojdie in laptele caldut cu zaharul,adaugi 3-4 lingurite faina si lasi maiaua sa creasca 10 minute.Apoi o torni peste faina,adaugi sarea,uleiul si framanti un aluat potrivit pe care-l lasi sa creasca 20-30 minute.In acest timp pregatesti umplutura:Speli lobodele in cateva ape si le tai fidelute.Cureti usturoiul si ceapa,le speli,le tai marunt si le amesteci cu lobodele.Le lasi pe toate intr-o stecuratoare sa se scurga bine zeama,apoi le amesteci cu branza rasa,ouale batute,smantana,mararul tocat si un praf da sare.Imparti aluatul dospit in jumatate,intinzi din fiecare cate o foaie si asezi una intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pui toata umplutura,asezi a doua foaie,o intepi cu furculita si dai placinta la cuptor pentru aproximativ 40 minute.O tai rece.La masa poti s-o insotecti de iaurt sau smantana.




Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX