contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Iepure Si Verdeturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







by Alice albinutza

   Mai aveam doi iepuri mici si pricajiti,  ascunsi intr-un coltisor de congelator. Ma tot uitam, ma tot uitam... si exclamam: mici, frate! ce naiba fac cu ei? Dar intr-o zi m-am hotarat... gata ii fac rulada! Zis si  ... mai greu facut. Nu aveam toate cele trebuincioase, plus ca era duminica seara, plus ca nu ii mai puteam lasa sa zaca inghetati atata timp cat deja le pusesem gand rau. Ok. Deci rulada sare din schema.... mai beau olecutica de cafea (i'm addicted).
   Apare R. si cu glas suav (ha ha) ma iscodeste ce-si ia el la pachet la servici a doua zi. Cu acelasi glas suav (iubire mare dom'le) incep a povesti cum ii pregatesc o tarta cu iepure. La ce mi-o fi stand mintea nu stiu, tarta cu iepure? helloo??? Il vad ca se schimba brusc si zice: hai bai? cum tarta cu iepure? duhhh! Da! da! tarta cu iepure.. ai sa vezi ce buna o sa fie, crede-ma. Duuuuh!!! mintea-mi zboara pe coclauri, neuronii se invart cand pe stanga cand pe dreapta, aud ceva pocnituri prin zona aia unde tre' sa am o farama de creier.... si ma aud propovaduind: "daa... o sa fie bine, ai sa vezi, dar de fapt nu,... stai! nu iti fac o tarta cu iepure, fac o placinta cu iepure!... mai am doua foi de placinta prin congelator le-am vazut acum cand am scos iepuricii astia.... crede-ma va fi super!" Si plec bolborosind spre frigider sa mai scot una alta de pe acolo, doar cu o urma vaga de ce as putea arunca intr-o placinta cu iepure si zarindu-l pe R. cu coada ochiului stand nemiscat pe scaunel.
    No, d'apai daca tot am dres-o si de data asta si in final a fost un produs mai mult decat bun. Care bun? Super bun ca mi-a transmis my beloved R., cica sa ii mai fac :)
   Deci.... va arat si voua, poate ii mai vine careva idei in ceas de noapte. 

 
Asadar ingrediente:

  • 2 jumatati de iepure de casa, adica spatele intreg... pulpele  le pregatesc de o fripturica
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei
  • 1 morcov mic ras
  • 200 gr spanac tocat
  • cateva buchetele de brocoli
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • putina nucsoara
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 linguri suc de rosii
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • 3-4 foi placinta

   Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin.  Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.
    Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati ceapa tocata, presarati putina sare si caliti. Cand devine aurie adaugati boiaua de ardei, amestecati energic. Aruncati peste ardeiul, gogosarul taiate cubulete potrivite, morcovul ras pe razatoarea mica si amestecati. Adaugati putina apa si lasati la fiert pana se inmoaie legumele.    Puneti carnea de iepure tocata, vinul sare dupa gust, sucul de rosii si lasati la fiert pana scade. 
   Intr-o cratita caliti spanacul cu nucsoara, putina sare de mare si piper proaspat rasnit.
   Separat caliti putin bucatelele mici de broccoli.
   Pregatiti o tava rotunda (26cm) ungand-o bine de tot cu unt. Asezati o foaie de placinta, ungeti cu unt topit sau putin ulei, asezati a doua foia de placinta, ungeti iarasi si tot asa pana terminati cele 3-4 foi... eu am avut 3 si jumate' ca s-a flendurit la decongelat si manevrat si .... asta e. Aranjati-le astfel incat sa fie intinse pe toata suprafata tavii, inclusiv pe margini. Buuunn!
   Puneti apoi, cu lingura si nivelati, o jumatate din compozitia de legume si carnita. Peste intindeti un strat din jumatate de compozitie de spanac. Apoi procedati la fel cu celelate doua jumatati din compozitii.... adica iar strat de carnita, iar strat de spanac. Deasupra puneti bucatelele  mici de broccoli, calite separat. Peste toate astea intindeti cu pensula stratul de oua bine batute.
  Dati la cuptor la foc moderat si coaceti pana ce se intareste.
  Serviti-o rece! E sublim!
  Pofta buna!