PlĂcintĂ Cu Iaurt
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este crema plăcintelor. Ți se topește în gură.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- foi de plăcintă Morărița (400 gr)
- 600 gr de iaurt (am folosit iaurt de oaie și bivoliță 7 % grăsime)
- 7 ouă
- 100 gr de unt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- o cană de zahăr
- stafide
- coajă de la o lămâie și de la o portocală
Plan de lucru:
- răzuim coaja de lămâie și portocală (poza 2)
- sepărăm albușurile de gălbenușuri de la 6 ouă (poza 3)
- turnăm zahărul peste gălbenușuri (poza 4)
- batem albușurile spumă (poza 5)
- topim untul (poza 6)
- mixăm zahărul cu gălbenușurile (poza 7) și adăugăm coaja de lămâie și portocală (poza 8 ), iar apoi iaurtul și stafidele (poza 9). Amestecăm bine cu o lingură de lemn, iar peste această compoziție adăugăm albușurile bătute spumă (poza 10). Încorporăm ușor cu lingura de lemn (poza 11).
- împărțim foile de plăcintă în trei. Trebuie să le manevrăm rapid după ce am desfăcut pachetul, pentru că altfel există riscul să se întărească. Pentru a evita această situație, se pot acoperi cu un prosop umed.
- ungem foaie cu foaie cu untul topit (poza 12). După prima treime de foi adăugăm jumătate din compoziția de iaurt (poza 13). Repetăm operațiunea. Pe deasupra ungem cu un amestec format dintr-un ou bătut și trei linguri de iaurt (poza 14)
- băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute, până se rumenește (poza 15)
- poftă bună! (poza 16)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 15 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie