Placinta Cu Iaurt Si Zmeura
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vara s-a dus spre zări mai calde
Toamna începe să se simtă
Vine perioada ceaiului fierbinte
Alături de o bunătate de plăcintă.
Ingrediente
- un pachet foi de placinta (400 gr)
- 600 gr de iaurt (am folosit iaurt de oaie si bivolita 7 % grasime)
- 6 oua
- 150 gr de unt
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o cana de zahar
- 300 gr zmeura (am folosit zmeura proaspata)
- 250 gr branza dulce
Plan de lucru
- separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma albusurile cu un praf de sare
- intr-un alt bol amestecam iaurtul cu branza, galbenusurile si zaharul
- apoi incorporam usor spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula
- topim untul. Desfacem foile de placinta (trebuie lucrat repede cu ele pentru a nu se intari). Pentru a evita aceasta problema putem acoperi foile cu un prosop umed.
- impartim foile in 4 (un strat mai gros jos), apoi asezam in tava si ungem fiecare foaie cu unt topit Intre fiecare strat adaugam compozitia de iaurt si presaram zmeura (spalata si uscata)
- ultimul strat va fi de foi unse cu unt deasupra.
- lasam la cuptor la 190 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra
- pofta buna