contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Iaurt - Din Cartea Regala De Bucate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza

     Retetele din Cartea regala de Bucate ma inspira si ma emotioneaza intru totul. Nu stiu altii cum sunt, insa eu mi-s genul ce pleaca capul in fata istoriei si-a neamului astuia napastuit de veacuri. Regalitatea si monarhia  romana mi-s lipite de suflet si port o mare admiratie Casei Regale a Romaniei. Trecand peste asta si suficient cu marturisirile, pentru ca nu as vrea sa fiu "acuzata" de cine stie ce rautati lumesti, (poate candva m-apuca nebunia si scot niste marturisiri soc si groaza despre un anumit popor pe care-l admir si-a carui scut sta stans lipit de crucea lui Iisus, pe lantisor), retetele din cartea regala sunt superbe si nimeni nu cred ca ma poate contrazice. 
    Azi, curpinsa de elanul creator al curateniei miraculoase de vara, am apucat a decongela congelatorul si-al pregati pe toamna. Drept pentru care am gasit pe raftul de sus, in spate, dupa o cutie cu capsuni si mure, un pachet de foi de placinta. Saracele, zaceau acolo, dumnezeu stie de cand. 
   Si in timp ce gheata se transforma in apa am pus de-o placinta cu iaurt.
* Impulsionata de Diana ce a dat un mare Like si a zis"arata si sunt convinsa ca si gustul este BESTIAL!" tre' s-o dau pe aia dreapta si sa va destainui: fratilor, e extrem de buna! Fina ca zapada, pufoasa si perfect de dulce, de milioane de ori mai delicioasa ca placintica cu branza dulce si aromata.
   E desavarsita! N-ai crede ca din iaurt, cateva stafide si niste amarite de foi de placinta poate iesi asa o minunatie. Simplu si perfect, elegant de bun, regal!



   

Asadar ingrediente:
  • 400gr iaurt
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr stafide
  • coaja de portocale
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru uns tava si foile
  • zahar pudra pentru pudrat deasupra


   Intr-un bol amestecati galbenusurile cu zaharul si iaurtul. Mixati pana devine o spuma. Incorporati usor albusurile batute tare cu un praf de sare. 
   Ungeti cu ulei tava de aragaz si puneti patru foi de placinta unse fiecare cu ulei. Turnati o parte din compozitie si nivelati. Presarati stafide. 
   Repetati operatiunea pana ce terminati compozitia. 
  Puneti deasupra inca patru foi de placinta unse fiecare cu ulei. 
  Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti la 180 grade timp de 40 minute.
  Scoateti de la cuptor si acoperiti cu un prosopel de hartie peste care puneti un prosop de bumbac. 
   Taiati patrate mari si serviti prajitura presarata cu zahar pudra din abundenta.
   Pofta buna!