Placinta Cu Fructe
Sursa Placinta cu fructe
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este a Monicai
ptr aluat avem nevoie de :
1 pahar(200 ml) apa minerala
1 pahar lapte caldut
1 ou
8 linguri de ulei
coaja de lamaie
2 linguri de zahar
1 plic de drojdie
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Ptr umplutura : mere rase, caise din compot ,zahar,scortisoara sau orice alte fructe de sezon sau din compot.
Se pune drojdia la inmuiat cu putin lapte si se lasa sa se odihneasca pentru 8-10 min
Se adauga apoi restul de zahar si lapte, apa minerala, uleiul, oul batut, sarea...se mixeaza in compozitie zaharul si coaja de lamaie apoi incet, incet se adauga faina...se renunta la mixer si se incepe a se framanta aluatul pana cand acesta devine nelipicios...
Se strange aluatul intr-o bila, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut pentru cca 30 de min
Se imparte aluatul in 3 bile, apoi fiecare bila se pune pe masa infainata si se intind foi subtiri peste care se pun fructele,un sfert din aluat se taie la margini fasii,apoi se ruleaza,se pun in tava si se ung cu ou si miere,apoi se dau la cuptor pana devin rumene,la 180 grade aprox.45 min.
ptr aluat avem nevoie de :
1 pahar(200 ml) apa minerala
1 pahar lapte caldut
1 ou
8 linguri de ulei
coaja de lamaie
2 linguri de zahar
1 plic de drojdie
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Ptr umplutura : mere rase, caise din compot ,zahar,scortisoara sau orice alte fructe de sezon sau din compot.
Se pune drojdia la inmuiat cu putin lapte si se lasa sa se odihneasca pentru 8-10 min
Se adauga apoi restul de zahar si lapte, apa minerala, uleiul, oul batut, sarea...se mixeaza in compozitie zaharul si coaja de lamaie apoi incet, incet se adauga faina...se renunta la mixer si se incepe a se framanta aluatul pana cand acesta devine nelipicios...
Se strange aluatul intr-o bila, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut pentru cca 30 de min
Se imparte aluatul in 3 bile, apoi fiecare bila se pune pe masa infainata si se intind foi subtiri peste care se pun fructele,un sfert din aluat se taie la margini fasii,apoi se ruleaza,se pun in tava si se ung cu ou si miere,apoi se dau la cuptor pana devin rumene,la 180 grade aprox.45 min.