Placinta Cu Dovlecei Si Morcovi
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta Laurei Adamache .
-5 oua
-500 g dovlecel (eu nu l-am cantarit, am cumparat un dovlecel mediu)
-150 g morcov (la fel, nu l-am cantarit)
-120 g faina
-110 ml ulei
-120 g cascaval
-1 ceapa
-sare, piper
-1/2 plic praf de copt
Dam pe razatoarea mare dovlecelul curatat de coaja si pe razatoarea mica, morcovul si ceapa. Batem cu mixerul ouale, adaugam uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Stoarcem legumele si le adaugam peste compozitia de oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam in final si cascavalul ras si turnam compozitia intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet. Coacem la foc mic 30 minute.