contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am pregatit placinta cu dovleac,la mine in bucatarie a mirosit a toamna.
Placinta este mult mai buna pregatita cu foi de casa dar, cum timpul nu ne permite sa facem tot ce vrem,apelam la easy way.:)


Ingrediente :

1 pachet cu foi pentru placinta Bella
1 dovleac placintar
zahar
scortisoara
unt topita sau ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
Am curatat dovlaecul cu ajutorul unui cutit econom si l-am razuit pe razatoarea mare cu ajutorul robotului... atat de repede...:)
Am pus dovleacul ras la calit intr-o cratita antiaderenta impreuna cu zaharul si scortisoara( dupa gust) si l-am lasat pana s-a inmuiat.
Lucram cu cate 3 foi odata,suprapuse, unse individual cu unt topit si apoi, la un capat am adaugat 4 linguri de dovleac. Am lasat cate o margine de 2 cm,pe ambele parti ale foii,pe care le-am indoit peste umplutura si peste toata lungimea ; apoi am rulat pana la capat.
Aceasta modalitate de impachetare astupa capetele ruloului si astfel umplutura nu va mai curge in timpul coacerii.
Asa procedam si cu restul foilor din pachet.
Asezam placinta in tava tapetata cu hartie de copt si o ungem pe deasupra cu unt topit sau ulei.
Dam tava la cuptor,la foc moderat pana cand placinta capata o culoare aurie.
Pofta buna si sa aveti o toamna minunata!