Placinta Cu Dovleac
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
250 g unt, 150 g zahar pudra, 4 linguri lapte, 3 galbenusuri,
coaja rasa de lamaie ,un praf de sare, aprox 500 g faina
Umplutura:
4 cani dovleac ras mic, 1/2 cana zahar,
3-4 linguri ulei, scortisoara, cardamom
PREPARARE:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.
Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si la tarta cu dovleac si la bradutii de Craciun. Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.