Placinta Cu Dovleac - Fara Cuvintzele :d
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
O placinta delicioasa cu foi fragede, delicate si moi...
e chiar mai buna a doua zi ...
Prezentarea:
direct in problema...:))
Ingrediente:
Foi
500 gr. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde
Umplutura:
dovleac cca 1 kg jumate- 1kg.700 gr.
ulei
zahar
scortisoara
1 galbenus pt uns deasupra
optional nuca
Am pus in cuva robotului faina, sarea, uleiul, drojia dizolvata intr-o canutza de apa caldutza...
am lasat un pic sa se umfle drojdia...
am mixat 1 min-2 pana s-a format o coca pe care am framantat-o la mana pt cateva minute...
aluatul este foarte elastic si maleabil ...
se lasa sa se odihneasca pt cel putin 15 min...
se intind foile cat mai subtiri...
am pus pe fiecare foaie 3 linguri de ulei...
apoi dovleacul- pe care l-am pregatit cu ajutorul unei linguri ... apelati la robot daca aveti e simplu si rapid sau...razatoare... si cu lingura merge bine, scobit frumos...:D
nu am calit dovleacul l-am amestecat cu un praf de sare si cu scortisoara... dupa care am pus pe foaie...
trei linguri de zahar...
se ruleaza frumos...
se pun drugii de placinta in tava...
se ung cu galbenus de ou cu putin zahar pudra si un strop de apa si se dau la cuptor...
intr-un din drugi am strecurat miez de nuca si am marit un pic doza de zahar... o nebunie...
cand am scos din cuptor crusta de deasupra era un pic cam tare, am acoperit tava cu un prosop umed si am pudrat cu zahar...
uite asa, foile sunt umede pt ca absorb umezeala umpluturii... e delicioasa :D
Pofta extrema :D multumesc, Elaida!