Placinta Cu Ciuperci
Sursa PLACINTA CU CIUPERCI
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mai avut in casa o jumatate de kg de ciuperci si m-am gindit sa fac o placinta cu ciuperci. A iesit exceptionala la gust!
Am facut aluat din 10 linguri de faina, sare, drojdie cam 30 de grame si o lingura de untura de porc, pe modelul aluatului de pizza, descris la categoria respectiva.
O bucatica de slanina am taiat-o marunt, am calit-o, am pus o ceapa mare taiata peste ea, citeva bucatele de cirnati taiate marunt si la urma am pus ciupercile taiate marunt. Am condimentat totul si am lasat pe foc pina ce a scazut tot lichidul si am lasat la racit.
Am impartit aluatul in 2 si am facut 2 foi si una am pus-o pe fundul tavii(peste hirtia de copt) . Peste aceasta foaie am pus cas de oaie razuit marunt, am pus umplutura cu ciuperci si iar cas de oaie razuit. Apoi, am pus a doua foaie de aluat, am cusut-o cu degetele pe margini si am intepat-o cu furculita.
Am uns cu ou pe deasupra si am lasat-o la cuptor pret de 45 de minute.
O gustare delicioasa, asta a iesit !